'Lyon en West Ham naderen akkoord: aanvaller reist af om deal af te ronden'

'Lyon en West Ham naderen akkoord: aanvaller reist af om deal af te ronden'

31 januari - 11:22 Laatste update: 11:29
4

Olympique Lyon en West Ham United naderen een akkoord over Saïd Benrahma, zo meldt Fabrizio Romano. De buitenspeler zou verhuurd worden met een verplichte optie tot koop.

Lyon zou een huursom van vijf miljoen euro overmaken naar West Ham, en heeft een optie tot koop bedongen van twaalf miljoen euro. De optie zou voor de Fransen echter verplicht zijn. West Ham heeft de buitenspeler toestemming gegeven om af te reizen naar Lyon om de laatste plooien glad te strijken.

Ondertussen heeft de club van voormalig Ajacieden Edson Álvarez en Mohammed Kudus een bod van Real Betis op Pablo Fornals afgeslagen. Er wordt nog een tweede bod verwacht en West Ham zou bereid zijn de Spanjaard, die dit seizoen viermaal in de basis startte in de Premier League, te laten gaan. Ter vervanging oriënteren de Londenaren zich naar verluidt op de Portugees Jota, die uitkomt voor Al-Ittihad. Eerder werden The Hammers ook in verband gebracht met Steven Bergwijn van Ajax, die nu ook in beeld zou zijn bij Bayern München.

Benrahma speelde in Frankrijk voor Angers, Ajaccio en OSG Nice, voordat hij in 2018 de overstap maakte naar Brentford. Twee jaar later koos de aanvaller voor West Ham, dat hem in eerste instantie huurde en vervolgens definitief overnam voor 23 miljoen euro.