City verslaat Burnley en pakt tweede plek, Spurs boekt nipte zege

31 januari - 22:30 Laatste update: 23:21
1

Manchester City heeft comfortabel met 3-1 gewonnen van laagvlieger Burnley. Daarmee klimt de ploeg van Pep Guardiola naar plek twee in de Premier League. Tottenham Hotspur had de nodige moeite met Brentford, maar won uiteindelijk met 3-2 in eigen huis. Spurs gaat dankzij deze overwinning Aston Villa voorbij op de ranglijst.

Manchester City - Burnley 3-1

Manchester City besliste de wedstrijd al na twintig minuten spelen in het Etihad Stadium. Na zestien minuten brak Julián Álvarez de ban namens The Cityzens, hij kopte de 1-0 binnen. Vijf minuten later tekende Álvarez voor zijn tweede doelpunt. Kevin de Bruyne gaf een loepzuivere assist uit een vrije trap op de Argentijnse spits. Met een 2-0 stand gingen beide ploegen rusten.

Direct na rust werd de marge vergroot door Rodri. De 27-jarige Spanjaard versloeg Burnley-doelman James Trafford met een knal in de rechter onderhoek van het doel. Deze wedstrijd van City stond ook in het teken van de rentree van Erling Haaland. De Noorse superster stond sinds begin december langs de kant met een blessure. Scoren deed hij deze wedstrijd niet. In minuut 93 scoorde Ameen Al Dakhil de eretreffer voor Burnley. City won met 3-1 en klimt over Arsenal heen op de ranglijst.

Tottenham Hotspur - Brentford 3-2

Tottenham had het flink lastig in eigen huis tegen nummer vijftien Brentford. De bezoekers namen na een kwartier spelen brutaal de leiding in het Tottenham Hotspur Stadium via Neal Maupay. Drie minuten eerder zag Brentford al een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Brentford was de betere ploeg in de eerste helft. De 0-1 ruststand was dan ook verdiend.

In de tweede helft liet Spurs er geen gras over groeien. Na drie minuten was de Italiaan Destiny Udogie verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Één minuut later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Brennan Johnson maakte er 2-1 van na een assist van Timo Werner. Een kleine tien minuten later zette Richarlison zijn ploeg op 3-1, waardoor Spurs weer ademruimte kreeg. Ivan Toney zorgde er met zijn doelpunt voor dat het nog spannend werd in Londen. Genoeg voor een resultaat was het niet, al was Brentford nog dichtbij een gelijkspel in de blessuretijd via invaller Shandon Baptiste. Tottenham trok de overwinning over de streep en stijgt naar plek vier.