Eredivisie-move voor Salah-Eddine: Ajax verkoopt bankzitter aan FC Twente

Eredivisie-move voor Salah-Eddine: Ajax verkoopt bankzitter aan FC Twente

1 februari - 22:15 Laatste update: 22:16
21

Anass Salah-Eddine is officieel vertrokken bij Ajax. De nieuwe club van de vleugelverdediger is FC Twente, dat hem vorig jaar al huurde van de Amsterdammers. De 22-jarige linksback tekent een contract tot medio 2027 in Enschede, met de optie voor nog een jaar.

Salah-Eddine raakte onder Ajax-trainer John van 't Schip op een zijspoor, achter Borna Sosa en Ar'Jany Martha. Een vertrek was daardoor de beste optie, ook gezien het feit dat de hoofdstedelingen een transfersom goed konden gebruiken om de transfer van Julian Rijkhoff, die overkomt van Borussia Dortmund, af te ronden. Naar verluidt levert hij Ajax één miljoen euro op, inclusief bonussen.

Met de komst van Salah-Eddine slaat Twente zijn tweede slag op Deadline Day: Myron Boadu werd al tot het einde van het seizoen gehuurd van AS Monaco. Hij is de opvolger van Manfred Ugalde. "Het is heel fijn om terug te zijn bij FC Twente en morgen de spelers weer te zien", vertelt Salah-Eddine. "Ik heb vorig jaar een mooi seizoen gehad bij de club en dat hoop ik een vervolg te geven. Dat ik vandaag mijn contract teken, op dezelfde dag als Myron Boadu, is wel heel speciaal. Ik ken hem goed uit mijn tijd bij AZ en we hebben altijd contact gehouden."

Arnold Bruggink is blij met de komst van Salah-Eddine, die de concurrentie moet aangaan met Gijs Smal. "We kennen Anass goed, hij heeft vorig seizoen op huurbasis een prima indruk gemaakt. Het is mooi dat we deze talentvolle speler nu definitief kunnen overnemen van Ajax. Anass is een speler waar we veel vertrouwen in hebben voor nu en in de toekomst."