Johnsen (ex-Ajax) maakt binnenlandse transfer: Cremonese betaalt miljoenen

Johnsen (ex-Ajax) maakt binnenlandse transfer: Cremonese betaalt miljoenen

1 februari - 14:12 Laatste update: 14:25
15

Dennis Johnsen heeft Venezia verlaten voor een nieuw avontuur bij Cremonese. De voormalig speler van onder meer Ajax, sc Heerenveen en PEC Zwolle heeft een contract tot medio 2027 getekend. Cremonese betaalt rond de drie miljoen euro voor zijn diensten.

Daarmee haalt Cremonese een belangrijke speler weg bij een directe concurrent in de Serie B. Cremonese is op dit moment de nummer twee van de competitie en Venezia de nummer drie. De ploegen staan in punten gelijk, Cremonese heeft een beter doelsaldo. Johnsen speelde in totaal 3,5 seizoen voor de club uit Venetië. Hij kwam 124 wedstrijden in actie voor Venezia, waarin hij veertien keer trefzeker was. Ook gaf hij twintig assists.

De 25-jarige Noor kwam vanuit de jeugd van Rosenborg in 2015 over naar SC Heerenveen. Twee jaar later nam Ajax het talent over. Johnsen beleefde een uitstekend debuutseizoen bij Jong Ajax en kreeg zelfs kansen in het eerste elftal. Johnsen keerde in 2019 op huurbasis terug bij Heerenveen. Later werd hij door Ajax ook verhuurd aan PEC. De Amsterdammers deden hem in 2020 definitief van de hand.   

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!