Japans international verlaat Azië Cup na beschuldigingen van aanranding

Japans international verlaat Azië Cup na beschuldigingen van aanranding

1 februari - 15:04 Laatste update: 15:05
16

Junya Ito heeft de selectie van Japan verlaten. De 54-voudig international wordt beschuldigd van aanranding. Japan moet het restant van de Azië Cup spelen zonder de rechtsbuiten.

Ito is in zijn thuisland beschuldigd door twee vrouwen van aanranding. Hij ontkent zijn betrokkenheid bij de genoemde incidenten. De Japanse politie neemt de aanklachten zeer serieus. "We hebben een strafklacht tegen hem ontvangen en hebben een onderzoek geopend", aldus de woordvoerder van de politie van Osaka. De Japanse voetbalbond heeft ook gereageerd op de situatie. 'Na het beoordelen van de fysieke en mentale toestand van Ito heeft de JFA besloten dat Ito het team per direct zal verlaten', is te lezen in een verklaring.

Japan neemt het in de kwartfinale van de Azië Cup op tegen Iran. Japan is de grote favoriet voor de eindzege dit jaar. Ito was in elk van de groepswedstrijden actief. De eerste twee als basisspeler en de derde als invaller. In de achtste finale tegen Bahrein, zat hij de hele wedstrijd op de bank. Japan moet zaterdag, zonder Ito, Iran weten te verslaan.

Ito staat momenteel onder contract in de Ligue 1 bij Stade de Reims. Hij was dit seizoen goed voor twee doelpunten en vier assists in zeventien optredens.