'PSV heeft toch nog verdediger op het oog en klopt aan bij Burnley'

'PSV heeft toch nog verdediger op het oog en klopt aan bij Burnley'

1 februari - 16:05 Laatste update: 16:09
83

PSV wil in de laatste uren van de transfermarkt toch nog een nieuwe verdediger naar Eindhoven halen. De Eredivisie-koploper heeft de zinnen gezet op Conrad Jaden Egan-Riley, een 21-jarige verdediger van Burnley. Dat meldt Voetbal International.

PSV hoopt de jonge Engelsman te huren, met een optie tot koop. Burnley verhuurde hem vorig seizoen al aan Hibernian. Voor de Schotten speelde hij veertien competitiewedstrijden. Na zijn terugkeer naar The Clarets is Egan-Riley echter weer op het tweede plan geraakt. Voor de Premier League-club speelde hij nog geen officieel duel dit seizoen.

Daar hoopt PSV volgens VI dus van te profiteren. Afgelopen zomer probeerden de Eindhovenaren de 1,83 meter lange verdediger ook al binnen te halen, maar kreeg het de deal net niet op tijd rond. Egan-Riley speelt voornamelijk als rechtsback, maar hij kan ook centraal achterin uit de voeten.

Egan-Riley werd geboren in Manchester en speelde in de jeugd van Manchester City. Voor de ploeg van coach Pep Guardiola speelde hij zelfs twee wedstrijden, maar in 2022 vertrok hij naar Burnley. In eerste instantie moet hij aansluiten bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie.