Romano onthult Akpom-details: Ajax kan miljoenen bijschrijven bij zomerse overname

Romano onthult Akpom-details: Ajax kan miljoenen bijschrijven bij zomerse overname

1 februari - 20:05 Laatste update: 20:28
12

Fabrizio Romano heeft meer details gedeeld over de interesse van Nottingham Forest in Ajax-spits Chuba Akpom. Er ligt momenteel een huuraanbod op tafel, met een optie tot koop. Die optie tot koop bedraagt volgens de Italiaanse transferexpert 16 miljoen euro. 

De interesse van Forest in Akpom kwam donderdag zomaar uit de lucht vallen. De Amsterdammers waren eigenlijk niet meer van plan om de supersub te laten gaan, maar de komende uren zullen uitwijzen of daar verandering in komt. 

Wedden

Meer odds

Romano weet dat er een officieel aanbod van Forest op tafel ligt. De Engelsen willen hem voor de rest van dit seizoen huren, alvorens de optie tot koop kan worden gelicht. Die bedraagt 16 miljoen euro. Deze optie wordt een verplichte optie, zodra Forest erin slaagt om zich dit seizoen te handhaven. Dat wordt nog een lastige klus, want de club staat momenteel zestiende. Het gat met nummer achttien Everton bedraagt slechts twee punten.

Daarnaast hangt Forest ook een behoorlijke puntenstraf boven het hoofd. De club heeft vorig seizoen de regels omtrent winstgevendheid en duurzaamheid overtreden. Mogelijk incasseert het een soortgelijke sanctie als Everton, dat dezelfde overtreding beging: tien punten in mindering.