PSV shopt in Premier League en presenteert eerste aanwinst op Deadline Day

PSV shopt in Premier League en presenteert eerste aanwinst op Deadline Day

1 februari - 21:02 Laatste update: 21:12
123

PSV heeft zich versterkt met de Engelse verdediger Conrad Jaden Egan-Riley. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De Engelsman zal in eerste instantie de beloftenploeg van PSV komen versterken. 

PSV huurt Egan-Riley in eerste instantie voor een half jaar van zijn club Burnley. Voor het eind van dit seizoen hebben de Eindhovenaren een optie tot koop. Egan-Riley kan als rechtsback en centrumverdediger uit de voeten. De 21-jarige verdediger speelde in Engeland voornamelijk voor de beloften van Burnley. Bij PSV is hij in eerste instantie ook gehaald voor het tweede elftal.

Earnest Stewart is ook erg blij dat Egan-Riley na meerdere pogingen eindelijk het shirt van PSV zal dragen. "CJ is een zeer getalenteerde speler. Het is niet voor niets dat we hem in de zomer al naar PSV wilden halen. Hij sluit eerst aan bij de beloftenploeg, waar hij zich tijdens wedstrijden en trainingen in de kijker van de hoofdmacht kan spelen."

PSV was ook afgelopen zomer in de markt voor Egan-Riley, maar toen kwam het papierwerk uiteindelijk niet rond. De Engelsman genoot zijn opleiding bij Manchester City en trok daarna naar Burnley. Daar speelde hij zes keer in de hoofdmacht en kwam hij voornamelijk uit in het tweede elftal. Vorig seizoen werd hij voor een half jaar verhuurd aan het Schotse Hibernian.