'Apart: gevallen toptalent Lingard trekt transfervrij naar Zuid-Korea'

'Apart: gevallen toptalent Lingard trekt transfervrij naar Zuid-Korea'

1 februari - 22:39
9

Jesse Lingard is erg dicht bij een nieuwe club. Het gevallen Engelse toptalent zit sinds afgelopen zomer zonder club en gaat nu een zeer onverwachts avontuur aan. Volgens Sky Sports tekent Lingard spoedig een contract bij FC Seoul in Zuid-Korea.

De 31-jarige Engelsman en de Zuid-Koreaanse clubleiding zouden akkoord zijn over een tweejarig contract met een optie voor een extra jaar. In de komende dagen vliegt Lingard naar de Aziatische metropool om de transfer af te ronden. Hier zit geen haast bij omdat de middenvelder transfervrij is. Lingard verkiest een avontuur in Zuid-Korea boven verschillende aanbiedingen uit Turkije en Saudi-Arabië.

Lingard werd lange tijd gezien als één van de grootste talenten van Manchester United. Hij speelde meer dan 230 officiële wedstrijden voor die club, maar zijn niveau zakte steeds verder naarmate hij ouder werd. Later gaf Lingard toe dat hij kampte met een alcoholprobleem. Naast Manchester United speelde hij in Engeland voor Birmingham City, Derby County, West Ham United, Leicester City, Brighton en Nottingham Forest.