Valentijn Driessen: 'Doodzonde voor Ajax dat dit niet doorgaat'

Valentijn Driessen: 'Doodzonde voor Ajax dat dit niet doorgaat'

2 februari - 00:24
42

De roep om Nicolás Tagliafico was luid onder de fans van Ajax, maar van een terugkeer kwam het niet. De Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen vindt het 'doodzonde' dat de hoofdstedelingen de 31-jarige Argentijn niet in de armen hebben gesloten.

"Bij Ajax zochten ze nog een ervaren speler, maar dat gaat niet door", begint Driessen in een video-item van De Telegraaf. "Tagliafico hadden ze misschien kunnen ophalen in Lyon, maar volgens mij is daar een streep doorheen gezet. Hij vraagt ook veel te veel salaris", weet de verslaggever. "Maar dat is doodzonde."

Tagliafico ligt nog tot medio 2025 vast bij Lyon, dat aan een bijzonder moeizaam seizoen bezig is. Les Gones staan slechts zestiende in de Ligue 1. De afwezigheid van Tagliafico tijdens het duel met Stade Rennes van afgelopen vrijdag wakkerde de geruchten aan. De linksback lijkt desondanks in Frankrijk te blijven. Hij speelde dit seizoen tot dusver vijftien competitiewedstrijden.

Ajax hield de afgelopen dagen nog wel de ogen open voor een buitenkansje op linksback. De nummer vijf van de Eredivisie wilde echter geen grote transfersom of een fors salaris betalen. Coach John van 't Schip moet daardoor verder met Borna Sosa en Ar'Jany Martha in de tweede seizoenshelft.