Jansen wijst potentiële Oranje-kandidaat aan: 'Weet nog dat we hem bij PSV wilden'

Jansen wijst potentiële Oranje-kandidaat aan: 'Weet nog dat we hem bij PSV wilden'

2 februari - 20:44
21

Pascal Jansen is 'heel blij' geworden door de overstap van Myron Boadu naar FC Twente. De momenteel clubloze trainer bewaart goede herinneringen aan zijn samenwerking met de spits. Ook onthult Jansen dat Boadu in beeld is geweest bij PSV.

In gesprek met Voetbal International zegt Jansen dat hij 'heel blij' is, door de FC Twente-move van Boadu. "Afgelopen week had ik nog appcontact met hem, toen er berichten verschenen over een terugkeer naar Nederland. Gisteren (woensdag, red.) liet hij me weten dat hij hoopte dat het snel rond zou komen met Twente. Hij zocht ook contact met mij nadat de beslissing over mijn afscheid bij AZ was genomen. Het geeft aan wat voor band we hebben en wat voor jongen Myron is."

"Ik weet nog goed dat ik bij PSV werkte en we bezig waren hem naar Eindhoven te krijgen", vervolgt Jansen, die werkzaam was in de jeugd van de Eindhovenaren. "Hij was zestien, we wilden hem in eerste instantie bij een jeugdteam laten meedraaien. Maar iedereen had hoge verwachtingen van hem. Myron stond ook in de belangstelling van Arsenal en nog legio clubs, maar hij koos ervoor bij AZ te blijven."

Later verdiende Boadu bij AZ - onder Jansen - een transfer naar AS Monaco. Nu is de spits dus weer terug op de Nederlandse velden. "Het komende half jaar moet hij weer lekker gaan voetballen, en dan in de zomer beoordelen wat de juiste vervolgstap voor zijn loopbaan is. Het kan snel gaan, want hij heeft zo veel potentieel. Hij dwong bij AZ al eens een oproep voor het Nederlands elftal af, daar kan hij zeker terugkeren. Er is op dit moment een prima discussie gaande over de spitspositie: wie wel, wie niet. Maar Myron in goeden doen, fysiek en mentaal, moet straks ook weer een kandidaat voor Oranje kunnen zijn", besluit Jansen.