VP's Elftal van de Week: Ajax gedeeld hofleverancier, één speler PSV en Feyenoord

VP's Elftal van de Week: Ajax gedeeld hofleverancier, één speler PSV en Feyenoord

5 februari - 10:00
109

De twintigste speelronde van de Eredivisie zit erop en dus is het tijd voor VP's Elftal van de Week. Na de topper levert Ajax twee spelers af en PSV één naam, terwijl FC Twente, FC Utrecht en NEC ook sterk vertegenwoordigd zijn.

Lars Unnerstall (FC Twente)
De keeper van FC Twente blinkt veel vaker uit dan dat hij matig speelt. Een week na zijn bijzonder sterke optreden in De Kuip was Unnerstall ook niet te kloppen tegen RKC Waalwijk. De Brabanders kregen een paar goede mogelijkheden, maar Unnerstall was simpelweg te machtig.

Tristan Gooijer (Ajax)
In de eerste seizoenshelft speelde de negentienjarige Gooijer zijn wedstrijden nog in Jong Ajax. Des te knapper is het dat hij Hirving Lozano volledig onschadelijk wist te maken in de topper tegen PSV. Ook was Gooijer niet gevoelig voor de druk die PSV op hem zette. Al met al speelde de jeugdinternational een dijk van een wedstrijd.

Robin Pröpper (FC Twente)
De captain van Twente heeft ervoor gezorgd dat de eerder genoemde Unnerstall niet nog vaker in moest grijpen. Pröpper heeft heel veel puin geruimd tegen RKC. Dat Twente de nul uiteindelijk hield, is dus zeker ook aan hem te danken.

Dávid Hancko (Feyenoord)
Gras is groen, de lucht is blauw en Hancko verzaakt nooit. Waar veel Feyenoorders het zwaar hadden in Alkmaar, bleef de linkspoot gemakkelijk op de been. Hancko won al zijn persoonlijke duels tegen AZ, was behoorlijk zuiver in zijn passing en wist de bal op een aantal bepalende momenten te onderscheppen op blokken.

Jens Toornstra (FC Utrecht)
De routinier heeft het een tijdje lastig gehad bij FC Utrecht, maar tegen FC Volendam kon iedereen de kwaliteiten van Toornstra weer zien. De 34-jarige middenvelder was goed voor twee fraaie assists. Daarnaast onderscheidde Toornstra zich ook met zijn werkethiek.

Mauro Júnior (PSV)
Door veel blessuregevallen mocht Mauro plotseling op het middenveld starten tegen Ajax. Een aantal PSV-fans hield zijn hart vast, maar de Braziliaan speelde een behoorlijke wedstrijd. Dat kwam hem na afloop ook op complimenten van Peter Bosz te staan: de trainer van PSV vond Mauro 'écht geweldig spelen'.

Tjaronn Chery (NEC)
NEC zag smaakmaker Magnus Mattsson op Deadline Day nog naar FC Kopenhagen vertrekken, maar heel lang lijken de Nijmegenaren daar niet van te hoeven balen. Bij zijn basisdebuut tegen Heracles Almelo tikte Chery echt een heel hoog niveau aan. Hij scoorde uit een vrije trap, maar liefst 95 procent van zijn passes kwamen aan, al zijn dribbels lukten en hij zorgde voor veel gevaar: de NEC-fans gaan nog veel plezier beleven aan Chery.

Alen Halilović (Fortuna Sittard)
De ene keer is Halilović terug te vinden in VP’s Elftal van de Week, de andere keer is hij onderdeel van de floplijst. Het geeft aan hoe grillig de Kroaat bij vlagen is, maar tegen sc Heerenveen had hij er duidelijk zin in. Halilović liet de aanwezige supporters weer genieten en bekroonde zijn optreden ook nog eens met twee treffers. 

Koki Ogawa (NEC)
De Japanner is helemaal los bij NEC. In de afgelopen weken werd al duidelijk dat Ogawa in goede vorm steekt en dat onderstreepte hij tegen Heracles: met twee doelpunten was hij samen met Chery de grote man.

Brian Brobbey (Ajax)
Over in goede vorm steken gesproken: Brobbey ontwikkelt zich als een raket bij Ajax. Ook in een grote wedstrijd, tegen PSV, lukte het hem om beslissend te zijn. Brobbey leverde een goede assist, waardoor hij nu twaalf Eredivisie-duels op rij betrokken was bij een goal. Dat is een record. Daarnaast was Brobbey onderdeel van elke gevaarlijke aanval van de Amsterdammers.

Taylor Booth (FC Utrecht)
Last but not least: Booth wist dit seizoen lang niet altijd zijn vorm van de vorige voetbaljaargang aan te tikken, maar tegen Volendam was de Amerikaan magistraal. Met een hattrick zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat Utrecht de wedstrijd won, waardoor de Domstedelingen een mooie sprong op de ranglijst maken.