Complimenten voor Henderson: 'Zijn verdienste dat het niet open lag bij Ajax'

Complimenten voor Henderson: 'Zijn verdienste dat het niet open lag bij Ajax'

5 februari - 14:15
77

Karim El Ahmadi vindt dat Jordan Henderson afgelopen zaterdag direct zijn stempel heeft gedrukt op het spel van Ajax. Heel opvallend speelde de middenvelder in zijn ogen niet, maar juist met zijn soberheid liet hij zien het verschil te kunnen maken bij de Amsterdammers. 

Winter-aanwinst Henderson maakte zaterdag tegen PSV zijn debuut voor Ajax. Waar een aantal analytici nog vraagtekens plaatste achter zijn spel, raakte El Ahmadi direct overtuigd. "Hij kreeg kritiek dat hij de bal vaker naar voren had moeten spelen", aldus de oud-middenvelder van onder meer Aston Villa en Feyenoord. "Maar hij leed nauwelijk balverlies. Ik vond juist dat hij telkens voor de oplossing koos die de ploeg op dat moment nodig had. Hij viel niet echt op, maar deed precies wat belangrijk was voor de ploeg."

De ESPN-analist zag dat ook de andere Ajax-spelers baat hadden bij de aanwezigheid van Henderson. "Hij zorgde voor rust voor de verdediging, waardoor Hato en Sutalo ook rustiger waren. Toen Tahirovic (Benjamin, red.) op de positie van Henderson speelde, was hij vaak weg, waardoor de verdedigers in de problemen kwamen. Ik denk dat het echt de verdienste van Henderson is dat het niet de hele wedstrijd open lag bij Ajax, waar dat in de rest van het seizoen wel zo was."

De twee stonden in het verleden weleens tegenover elkaar, toen El Ahmadi nog actief was in de Premier League, en Henderson nog bij Liverpool rondliep. "Hij speelde afgelopen zaterdag zoals ik me herinner uit die tijd. Onopvallend, maar hij speelde alle ballen naar de goede kleur."