El Ahmadi overtuigd na Ajax - PSV: 'Hij heeft laten zien klaar te zijn voor EK'

El Ahmadi overtuigd na Ajax - PSV: 'Hij heeft laten zien klaar te zijn voor EK'

5 februari - 19:06
79

Karim El Ahmadi roept Brian Brobbey uit tot speler van het weekend in de Eredivisie. De 22-jarige spits van Ajax stond zaterdagavond tegen PSV aan de basis van de openingstreffer van Steven Berghuis.

El Ahmadi is van mening dat Brobbey een ijzersterke wedstrijd speelde tegen PSV. "Hij deed het natuurlijk niet in zijn eentje, maar bijna wel", zegt hij tegen ESPN. De voormalig middenvelder van onder meer Feyenoord is onder de indruk van Brobbey. "Hoe hij de ballen voorin vasthoudt is heel belangrijk voor Ajax om verder te voetballen. Ik hoor mensen steeds zeggen dat hij technisch niet goed is, maar daar ben ik het niet mee eens."

Wedden

Meer odds

"Zijn aannames en kaatsen zijn technisch juist heel goed, de bal plakt aan zijn voet", licht El Ahmadi toe. Volgens de 53-voudig international van Marokko is Brobbey klaar voor het grote werk. "Iedereen zegt steeds dat je hem moet beoordelen in de grote wedstrijden. Nou, dit was een grote wedstrijd en hij heeft laten zien dat hij klaar is voor het EK."

Brobbey hoeft richting het EK niet meer te vrezen voor concurrentie van Luuk de Jong. Bondscoach Ronald Koeman vertelde zondagochtend dat de PSV-aanvaller, die bedankt heeft voor Oranje, definitief niet meegaat naar Duitsland.