Dallinga liep transfer naar Premier League mis: 'Club wilde niet meewerken'

Dallinga liep transfer naar Premier League mis: 'Club wilde niet meewerken'

5 februari - 23:41
15

Thijs Dallinga heeft bij zijn club Toulouse een minder productieve fase achter de rug. Ook zelf merkt de spits dat daardoor zijn naam minder vaak valt in de spitsendiscussie bij Oranje, zo geeft hij aan bij Rondo. Daarnaast gaat hij in op het miljoenenbod dat Brentford deze winter op hem deed, en op een eventuele transfer in de zomer.

Presentator Wytse van der Goot vraagt Dallinga of hij merkt dat de roep om zijn naam in Oranje enigszins is verstomd. "Dat klopt. Dat kenmerkt de voetbalmedia ook qua media, denk ik. De afgelopen weken ben ik iets minder in beeld geweest, omdat ik een aantal wedstrijden niet gescoord heb", zo zegt Dallinga, die dit seizoen voor Toulouse elf keer trefzeker was en twee assists gaf in 28 officiële wedstrijden. Dit weekend kwam hij weer tot scoren tegen Stade Reims, maar in de zeven wedstrijden ervoor kwam de spits tot één goal.

"Je weet dan dat als andere jongens het op dat moment wel goed doen of scoren, het hun kant opschuift. Ik raak daar niet zo van in de war, dat is nu eenmaal hoe opportunistisch de voetbalwereld is", meent Dallinga, die stelt dat hij met Toulouse een wisselvallig seizoen doormaakt. "We doen het goed in de Europa League, maar in de competitie gaat het een stuk minder. Afgelopen weekend hebben we wel weer een belangrijke wedstrijd gewonnen. Hopelijk kunnen we die lijn een beetje doortrekken en kan ik mijn niveau ook weer oppakken."

Ook krijgt Dallinge de vraag hoe hij de transferperiode heeft ervaren. Naar verluidt zou Brentford serieus in de markt zijn geweest voor de aanvaller, en zou het achttien miljoen euro hebben geboden. "Het is nog een redelijk hectische periode geweest. We gingen ervan uit dat er niks meer zou gaan gebeuren, maar in de laatste week van de window begonnen er alsnog serieus dingen te spelen, iets waar ik ook voor open stond, maar de club wilde niet meewerken en dat moet je respecteren. We hebben nu… nou ja, niet echt een afspraak gemaakt, maar wel besproken dat het de bedoeling is om in de zomer de stap te maken."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!