Nederlands succes bij AS Roma: 'Ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten'

Nederlands succes bij AS Roma: 'Ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten'

6 februari - 11:11 Laatste update: 11:37
26

Dean Huijsen is dolblij met zijn eerste doelpunt in het profvoetbal. De achttienjarige verdediger scoorde maandagavond tijdens de 4-0 overwinning van AS Roma op Cagliari. De jongeling voelt zich thuis in Rome.

"Ik ben erg blij en trots", reageert Huijsen na afloop tegenover DAZN. De verdediger kopte raak uit een hoekschop en zette de eindstand van 4-0 op het scorebord. Dit was tevens zijn eerste treffer in het profvoetbal.

Huijsen voelt zich op zijn plek in Rome. "Iedereen heeft mij hier goed verwelkomd", vertelt de jongeling, die zich ondanks de trainerswissel - Daniele de Rossi volgde José Mourinho op - nog steeds comfortabel voelt. "Hij is een goede coach die zijn ideeën uitstekend naar ons communiceert." Op dit moment moet Huijsen het voornamelijk doen met invalbeurten, maar in de toekomst hoopt hij meer speelminuten te maken. "Ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten en wil mezelf altijd ontwikkelen."

Afgelopen zomer maakte Huijsen op huurbasis de overstap van Juventus naar AS Roma. Mourinho wilde de Nederlander graag naar Rome halen, maar inmiddels is de Portugees ontslagen en is De Rossi de eindverantwoordelijke bij AS Roma. De club uit Rome neemt het in de tussenronde van de Europa League op tegen Feyenoord.