Ajax maakt geen fout met Henderson en Rijkhoff en voorkomt Haller-scenario

Ajax maakt geen fout met Henderson en Rijkhoff en voorkomt Haller-scenario

6 februari - 18:41 Laatste update: 18:44
37

Ajax heeft winteraanwinsten Jordan Henderson en Julian Rijkhoff in geschreven voor de Conference League. In Amsterdam wordt er bij het inschrijven van aankopen vaak teruggedacht aan de blunder die de club maakte met Sébastien Haller, maar dit seizoen krijgt de Nederlandse recordkampioen niet te maken met een soortgelijk geval.

Van de Nederlandse clubs die nog actief zijn in Europa, heeft alleen Ajax nieuwe spelers voor het eerste elftal gehaald in de winterse transferperiode. De Amsterdammers haalden Henderson en Rijkhoff naar de Johan Cruijff Arena toe. Zij moesten ook nog ingeschreven worden voor de Conference League. Dat is gebeurd, blijkt de spelerslijst die is gepubliceerd door de UEFA.

Daarmee speelt zich niet opnieuw een Haller-scenario af in Amsterdam. In de winter van het seizoen 2020/21 haalde Ajax de spits voor 22,5 miljoen euro binnen, maar vergat de club hem in te schrijven voor de Europa League. Daardoor was Haller toen niet speelgerechtigd in het Europese toernooi, ondanks dat Ajax verwoede pogingen deed om de UEFA een hand over het hart te laten strijken. Uiteindelijk strandde Ajax dat seizoen in de kwartfinale van de Europa League, tegen AS Roma.