Bergwijn strijdbaar: 'Niet het gevoel dat wij minder zijn dan Twente en AZ'

Bergwijn strijdbaar: 'Niet het gevoel dat wij minder zijn dan Twente en AZ'

6 februari - 22:18
139

Steven Bergwijn is ervan overtuigd dat Ajax dit seizoen nog boven FC Twente kan eindigen. De aanvoerder van de Amsterdammers erkent dat de Tukkers dit seizoen stabieler zijn geweest, maar houdt vertrouwen in de derde plek. 

"Dat is wel ons doel, zeker", vertelt Bergwijn in gesprek met Voetbal International. "Of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren, daar ga ik geen uitspraken meer over doen, want dat werkt alleen maar averechts. Maar ik geloof zeker dat het kan. We staan kort achter FC Twente en AZ, en we krijgen ze allebei nog." Ajax gaat op 25 februari naar Alkmaar, terwijl Twente op 14 april naar Amsterdam komt. 

"Wat dat betreft staan we er een stuk beter voor dan een paar maanden geleden, toen was het gat met AZ nog twintig punten, bizar eigenlijk", blikt Bergwijn terug. Voor hem is één ding cruciaal: stabiliteit. "We hebben gewoon een doel, dat is in de topdrie eindigen. Dan speel je voorronde Champions League, dat is belangrijk voor Ajax, voor de hele club. We willen sowieso het hoogst haalbare, dat is de Champions League. Dat zou fantastisch zijn, als we dat nog weten te behalen. Dat motiveert ons, zeker weten. Ik heb ook niet het gevoel dat wij minder zijn dan Twente en AZ, maar zij zijn natuurlijk stabieler geweest."

Nummer vier AZ en nummer vijf Ajax hebben momenteel evenveel punten (35), maar de Alkmaarders houden er een beter doelsaldo op na. Twente staat derde met 41 punten.