Cillessen speelt bijrol in NEC-dilemma: 'Het is aan de trainer, ik zou wel balen'

Cillessen speelt bijrol in NEC-dilemma: 'Het is aan de trainer, ik zou wel balen'

7 februari - 15:56
40

Bij NEC zullen knopen doorgehakt moeten worden voor de halve finale van de KNVB Beker. Tot nu toe stond Robin Roefs ieder bekerduel onder de lat, maar met een prijs in het vizier is het de vraag of dat ook zo zal blijven.

De club ziet in Roefs de opvolger van Cillessen en de jonge doelman krijgt in de beker de kans om zich door te ontwikkelen. Er zijn echter volgens NEC-trainer Rogier Meijer geen vaste afspraken gemaakt. "We zullen zien of Robin de eerste doelman blijft in de beker", vertelt de trainer na de gewonnen kwartfinale tegen ADO Den Haag (3-0) aan De Gelderlander.

Roefs wil zelf niet vooruitlopen op de zaken. "We gaan zien of ik blijf keepen in de beker", aldus de jonge doelman, die ook zegt dat er geen beloftes zijn gedaan. "Het zou heel mooi zijn als ik ook de halve finale speel, maar ik kan er ook begrip voor opbrengen als de keuze valt op Jasper. Alleen zal ik dan wel balen. Het is aan de trainer."

Voor Roefs is het spelen in de KNVB Beker al een droom en hij is zich bewust van zijn rol in het team. "Elke wedstrijd die ik mag spelen, is mooi meegenomen", legt de doelman uit, die tevreden is over zijn eigen prestaties in het bekertoernooi. "Ik denk dat ik het goed heb gedaan, maar ik reken nergens op."