Monaco ondergaat vernedering in bekertoernooi, Van Bommel wint niet in Oostende

8 februari - 23:55 Laatste update: 9 februari - 00:00
23

Mark van Bommel heeft de eerste wedstrijd in de strijd om een finaleplaats in de Croky Cup gelijkgespeeld. Op bezoek bij KV Oostende werd het 1-1. In Frankrijk kwam het op donderdagavond tot een verrassing van jewelste: derdeklasser FC Rouen schakelde AS Monaco uit.

KV Oostende - Royal Antwerp 1-1

Mark van Bommel heeft het eerste duel in de halve finale van de Croky Cup gelijkgespeeld. Uit tegen KV Oostende werd het 1-1. Op 29 februari is de return en zal beslist worden wie zich plaatst voor de finale, waarin Club Brugge of Union Sint-Gillis de tegenstander zal zijn.

Antwerp, dat Vincent Janssen wegens een schorsing moest missen, kwam op voorsprong in Oostende. De wedstrijd was een half uur onderweg toen Mahamadou Doumbia vanaf ruim twintig meter een poging waagde. Met success, want met een knap schot vond hij de verre hoek. Het bleek echter niet genoeg voor Antwerp, daar Ewan Henderson namens Oostende voor de gelijkmaker zorgde. Ook hij deed dat op fraaie wijze, met een bekeken schot.

FC Rouen - AS Monaco 1-1 (Rouen door na strafschoppen)

In Frankrijk leidde de bekeravond tot een grote verrassing. AS Monaco werd uitgeschakeld door FC Rouen, dat uitkomt op het derde niveau van Frankrijk. In reguliere speeltijd wisten de Monegasken niet af te rekenen met hun opponent, waarna ze het na strafschoppen uiteindelijk moesten afleggen. Door de overwinning neemt Rouen het in de kwartfinale op tegen FC Valenciennes, dat laatste staat in de Ligue 2.

Monaco kwam tien minuten voor de rust op voorsprong, na een penalty van Folarin Balogun. Nog voordat de kleedkamers werden opgezocht stond het echter gelijk, nadat Clement Bassin een vrije trap binnenwerkte. Uiteindelijk kwam het dus tot een strafschoppenserie, waarin Balogun en Maghnes Akliouche hun penalty niet wisten te verzilveren. Het leidde tot de uitschakeling van Monaco, en tot een grote stunt van Rouen.