Mourinho ziet zege op Feyenoord als belangrijkste overwinning uit zijn loopbaan

Mourinho ziet zege op Feyenoord als belangrijkste overwinning uit zijn loopbaan

9 februari - 09:30
67

Hij won twee keer de Champions League, maar José Mourinho beschouwt de zege op Feyenoord in de Conference League-finale van 25 mei 2022 als de belangrijkste overwinning uit zijn loopbaan. Op die avond in de Albanese hoofdstad Tirana verloren de Rotterdammers met 1-0 van de Romeinen. 

Mourinho, sinds kort trainer af bij Roma, is te gast bij de Italiaanse influencer Ohm, die het interview op YouTube plaatst. Tijdens het gesprek krijgt de Portugese oefenmeester onder meer de vraag welke overwinning bij hem de beste herinneringen opwekt. Mourinho denkt daarbij meteen terug aan die dag in mei 2022. 

Wedden

Meer odds

"Ik heb veel goede herinneringen en veel slechte", antwoordt Mourinho. "Maar als ik één overwinning zou moeten kiezen, dan kies ik voor de meest recente. Het was weliswaar niet de belangrijkste prijs die ik won, maar als ik kijk naar de enorme vreugde die het meebracht, kies ik voor de Conference League-zege met Roma."

"Maar er zijn zo veel mooie wedstrijden geweest in mijn loopbaan. het is eigenlijk onmogelijk om er één of twee uit te pikken", vervolgt Mourinho, die het kwartje ook wel eens de verkeerde kant op zag vallen."Ik heb ook slechte wedstrijden meegemaakt: twee wedstrijden in de halve finale van de Champions League verloren na strafschoppen, een Europa League-finale verloren na strafschoppen omdat de scheidsrechter had besloten dat wij niet mochten winnen. Ja, er zijn ook heel veel slechte herinneringen."