Guardiola dolgelukkig met rentree van duo: 'Een miljard goals en assists helpt'

Guardiola dolgelukkig met rentree van duo: 'Een miljard goals en assists helpt'

9 februari - 23:44 Laatste update: 23:44
13

Pep Guardiola kan zijn geluk niet op met de terugkomst van Erling Haaland. De Noorse spits kampte de afgelopen weken met een blessure en recent kwam ook Kevin De Bruyne terug bij The Citizens

Manchester City trapt zaterdag om 13.30 uur af tegen Everton en Guardiola kan na lange tijd weer over zijn doelpunten- en assistkoning beschikken. "Als een speler zestig keer scoort, helpt dat je. Als je een speler hebt met een miljard assists en doelpunten, helpt dat je. Daar hoef je niet voor aan Harvard of Yale te studeren", lacht Guardiola op het persmoment voorafgaand aan het duel.

Guardiola treft het Everton van Sean Dyche, die al lang meeloopt in de managerswereld. "Hoe mijn ploegen het in het verleden tegen de zijne hebben gedaan, dat is niet relevant. Ik wil hem feliciteren met 300 wedstrijden als manager in de Premier League. Dat krijg je niet voor elkaar, tenzij je goed bent in wat je doet", besluit Guardiola. De Bruyne stond tussen augustus en december 29 wedstrijden buiten de lijnen, Haaland miste sinds december twaalf duels.