Cillessen slaat terug: Jullie media maken er een groter ding van

Cillessen slaat terug: "Jullie media maken er een groter ding van"

10 februari - 19:24 Laatste update: 19:25
59

Even dacht Jasper Cillessen voor het eerst een strafschop te hebben gestopt in de Eredivisie, maar scheidsrechter Jeroen Manschot besliste anders. De doelman van NEC baalt als een stekker.

Cillessen stopte vrijdagavond de penalty van RKC Waalwijk-verdediger Dario van den Buijs. Omdat ploeggenoot Calvin Verdonk te vroeg inliep, kreeg RKC een herkansing en die was de 65-voudig international wel te machtig. "Het is balen, maar dit zijn de regels", reageert Cillessen koeltjes tegenover de Gelderlander.

Achttien keer kreeg Cillessen de kans om een strafschop te stoppen in de Eredivisie, maar succes had de doelman nooit. "Het was een tijdje geleden dat ik een penalty heb gepakt, de laatste was in Spanje", weet de oud-doelman van FC Barcelona en Valencia CF.

Cillessen hikt er naar eigen zeggen niet tegenaan. "Jullie media maken er een groter ding van. Ik ben er altijd op een normale manier mee bezig geweest, omdat ik weet dat die redding vanzelf zou komen. Ik heb in Spanje wel een aantal penalty's gepakt, dus het is niet zo dat ik dat niet kan. Het heeft me alleen nog niet meegezeten in Nederland, en nog steeds niet."