Rijkhoff laat zich gelden en schiet Jong Ajax naar eenvoudige zege

Rijkhoff laat zich gelden en schiet Jong Ajax naar eenvoudige zege

12 februari - 21:55
33

Jong Ajax heeft maandagavond eenvoudig afgerekend met MVV Maastricht. Mede dankzij twee goals van Julian Rijkhoff bleven de punten op De Toekomst: 3-0.

Trainer Dave Vos stuurde meerdere spelers uit de hoofdmacht het veld in. Zo stonden Anton Gaaei, Ahmetcan Kaplan, Ar'Jany Martha, Silvano Vos, Kian Fitz-Jim en Sivert Mannsverk in de basis. Laatstgenoemde begon voor het eerst sinds september vorig jaar aan een wedstrijd. De 21-jarige Noor is op de weg terug en zal binnen afzienbare tijd aansluiten bij de A-selectie.

Rijkhoff debuteerde vorige week tegen Jong FC Utrecht voor Jong Ajax en had in zijn tweede optreden achttien minuten nodig om zijn eerste goal in Amsterdamse dienst te maken. De spits, die voor een kleine anderhalf miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund, dribbelde door de MVV-defensie en schoof van een meter of twintig knap raak.

Op het halfuur verdubbelde diezelfde Rijkhoff de marge. Ditmaal hoefde hij de bal enkel binnen te lopen. Met de 2-0 was de wedstrijd al vroeg beslist. Invaller Nassef Chourak tekende 25 minuten voor tijd voor het slotakkoord.

Overige uitslag:
Jong FC Utrecht - Jong AZ 1-2