FC Den Bosch-fan terecht voor bedreigen agent: 'Ik heb alleen strontvlieg gezegd'

FC Den Bosch-fan terecht voor bedreigen agent: 'Ik heb alleen strontvlieg gezegd'

13 februari - 18:15
30

Een 54-jarige FC Den Bosch-supporter staat terecht omdat hij na het duel met Helmond Sport van begin dit seizoen mogelijk een agent heeft bedreigd en beledigd. Volgens hemzelf is daar echter geen sprake van, blijkt uit een reportage van het Brabants Dagblad

"Volgens de agent zou u van alles hebben gezegd en gedaan", aldus politierechter Kraniotis tegen de Den Bosch-fan, opgetekend door het BD. "Ik heb alleen strontvlieg tegen hem gezegd. Verder niks", antwoordt de verdachte, die vervolgens om een verklaring wordt gevraagd. 

De man in kwestie vertelt na de wedstrijd naar de zogeheten combi-supportersbus te zijn gelopen. Daarmee zou hij terugrijden naar Den Bosch. "Ik zag even verderop dat een paar jonge supporters naar de hekken lopen waar supporters van Helmond Sport stonden. Daar begon het te escaleren. Maar dat heb ik verder gesust." De 54-jarige Bosschenaar kon niet voorkomen dat agenten na het duel werden bekogeld met onder meer vuurwerk en stenen, waarna de agressie zich op de politie richtte. Die avond werd er uiteindelijk niemand aangehouden. 

"De agent met de wapenstok zegt dat supporters zouden hebben gezegd dat ze hem zouden komen opzoeken en kapot maken", zegt de rechter. "Daar weet ik niks van", antwoordt de Bosschenaar, die stug volhoudt alleen 'strontvlieg' te hebben gezegd, en uiteindelijk werd opgepakt op basis van beelden die agenten met mini-cameras maakten. De rechter bestempelt het dossier uiteindelijk als 'rommelig', en vonnist een voorwaardelijke boete van 300 euro.