Officier van justitie grijpt in en legt beslag op negen panden van Promes

Officier van justitie grijpt in en legt beslag op negen panden van Promes

15 februari - 15:01 Laatste update: 16:48
147

De officier van justitie heeft beslag gelegd op alle huizen van Quincy Promes in Nederland. Bij elkaar hebben de panden een geschatte waarde van tien miljoen euro.

Eerder deze week werd duidelijk dat Promes zes jaar cel krijgt wegens zijn betrokkenheid bij de invoer van een grote lading cocaïne. Het is de tweede veroordeling in korte tijd voor Promes, die juni vorig jaar al anderhalf jaar cel opgelegd kreeg wegens zware mishandeling van zijn neef. Daaropvolgend is al beslag gelegd op een woning van de aanvaller van Spartak Moskou in Utrecht, ter waarde van 630.000 euro.

De officier van justitie is nu ook in Amsterdam tot actie overgegaan. De deurwaarder heeft twee weken terug in opdracht van de officier van justitie conservatoir beslag gelegd op alle negen panden die op naam van Promes staan. Het gaat om panden in Amsterdam, Almere, Abcoude en Utrecht, die bij elkaar zo'n tien miljoen euro waard zijn.

Promes was eerder deze week niet aanwezig bij de rechtszaak. Zolang hij in Rusland woont, is het voor de Nederlandse autoriteiten moeilijk hem naar Nederland te halen.