De Rossi: 'Feyenoord liet ons lijden, ze zijn erg goed aan de bal'

De Rossi: 'Feyenoord liet ons lijden, ze zijn erg goed aan de bal'

15 februari - 21:52 Laatste update: 22:53
16

AS Roma-trainer Daniele de Rossi zag dat zijn ploeg af en toe aan het 'lijden' was tegen Feyenoord. De clubicoon van de Romeinen neemt de schuld van de Rotterdamse treffer op zich en toont zich gelukkig met Romelu Lukaku.

"Het was een moeilijke wedstrijd, Feyenoord kan voor problemen zorgen als ze de bal aan de voet hebben", analyseert De Rossi in gesprek met Sky Sport Italia, na afloop van het 1-1 gelijkspel in De Kuip. "Ik verlang altijd van mijn spelers dat ze agressief zijn, maar dat is niet makkelijk tegen een ploeg die de bal zo makkelijk laat rondgaan."

Wedden

Meer odds

Uiteindelijk kan De Rossi leven met de remise. "Het team leverde een goede prestatie, hoewel we op momenten moesten lijden onder de druk van Feyenoord." De Romeinen wisten dankzij Romelu Lukaku een nederlaag af te wenden. De Belgische spits vertolkte in de Serie A-topper tegen Inter nog een anonieme rol, maar in de Europa League was hij weer belangrijk. "In deze rol hebben we het over één van de beste spitsen van Europa", looft De Rossi. "Daarom zou het verkeerd zijn om met minder genoegen te nemen van hem. Hij levert en is geboren om doelpunten te maken. Ik ben blij met zijn prestatie."

De Rossi baalt wel van de treffer van Igor Paixão kort voor rust. De Braziliaanse aanvaller kon geheel vrijstaand inkoppen. "Het was mijn fout, eerlijk. We hadden niet genoeg tijd in de training om alles te doen wat we wilden. Als je zo'n treffer incasseert, dan ligt dat aan de trainer", aldus de voormalig middenvelder. "We krijgen te veel goals tegen op deze manier. Daar zullen we aan werken."