Koploper Inter en trefzekere Dumfries slaan groot gat met achtervolger Juventus

16 februari - 22:53
3

Internazionale heeft vrijdagavond kinderlijk eenvoudig afgerekend met Salernitana. Door de zege, waarin ook Denzel Dumfries met een doelpunt zijn aandeel leverde, bedraagt het gat met achtervolger Juventus nu maar liefst tien punten.

Vanaf minuut één was duidelijk dat Salernitana simpelweg niet opgewassen was tegen Inter. Marcus Thuram miste in de openingsfase nog een grote kans, maar vond in minuut 17 alsnog het doel. Slechts twee minuten later stond het al 2-0. Spits Lautaro Martínez schoot fraai binnen in de verre hoek.

Nog voor rust viel de 3-0. Dumfries, die inmiddels niet altijd meer verzekerd is van een basisplaats, nam de treffer voor zijn rekening. De Oranje-international stoomde mee op, kreeg de bal met het nodige geluk voor zijn voeten, en tikte binnen.

In de weinig enerverende tweede helft nam Inter, wellicht met het oog op het Champions League-duel van komende dinsdag met Atlético Madrid, wat gas terug. Wel kwam het via Marko Arnautovic nog op 4-0. Door de zege heeft de CL-finalist van vorig jaar heeft nu 63 punten, tien meer dan de concurrent uit Turijn.