Meijer tipt Luuk de Jong over Dortmund verdediger: 'Obelix in geel-zwart shirt'

Meijer tipt Luuk de Jong over Dortmund verdediger: 'Obelix in geel-zwart shirt'

20 februari - 10:20 Laatste update: 10:44
19

Voormalig voetballer en huidig analist Erik Meijer heeft hoge verwachtingen van PSV in de aanstaande dubbele ontmoeting met Borussia Dortmund. Meijer uit zijn vertrouwen in de Eindhovenaren en gelooft sterk in het feit dat de club Dortmund kan verslaan.

Meijer schuift regelmatig aan bij Sky Deutschland om de Bundesliga wedstrijden te analyseren. De Nederlander maakte naam in Duitsland als spits van KFC Uerdingen, Bayer Leverkusen, HSV en Alemannia Aachen. "Dortmund speelt nog geen heel goed seizoen tot nu toe", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Hij verwijst naar Dortmund's huidige positie achter Stuttgart op de vierde plek in de Bundesliga. "Het is wisselvallig. Ze spelen twee goede wedstrijden en dan weer één erg slechte."

Meijer benadrukt dat er in Duitsland optimisme heerst over de kansen van PSV tegen Dortmund, en hij deelt dit optimisme. "Ik zie niet zoveel verschillen en ik denk echt dat PSV van Dortmund kan winnen." Hoewel Dortmund vaak grote wedstrijden speelt in de Bundesliga, gelooft Meijer dat PSV op voetballend gebied niet onderdoet. Hij waarschuwt wel dat PSV moet oppassen voor de omschakelingen en stilstaande situaties, waar BVB volgens hem sterk in is.

Met betrekking tot individuele spelers benoemt Meijer de kracht van verdediger Niklas Süle. "Dat is Obelix in een geel-zwart shirt. Dat is 100 kilo spiermassa, maar ondanks dat postuur is hij snel. Als Luuk de Jong slim is, dan zoekt hij Schlotterbeck op in de duels, want die is wat minder sterk in de lucht. Daar liggen voor hem de kansen."

Al met al blijft Meijer positief over PSV's kansen en ziet hij "absoluut perspectief" voor de Eindhovenaren in de dubbele ontmoeting met Dortmund. De eerste wedstrijd tussen PSV en Borussia Dortmund staat vanavond om 21:00 uur op het programma.