AZ gebrand op resultaat tegen Ajax: 'Bewijzen dat herstel is ingezet'

AZ gebrand op resultaat tegen Ajax: 'Bewijzen dat herstel is ingezet'

20 februari - 16:35
167

AZ werkt met vertrouwen toe naar het duel met Ajax. De club hoopt de tegenslagen achter zich te kunnen laten en ziet de overwinning op Fortuna Sittard als de ommekeer.

Zondag staat de kraker tussen AZ en Ajax op het programma. Om 16.45 uur wordt er afgetrapt in het AFAS Stadion. Het affiche is een directe strijd om plaats vier in de Eredivisie. AZ bezet deze plek momenteel. Ajax volgt op drie punten afstand. De vierde plaats geeft in de Eredivisie recht op voorronde Europa League.

AZ won zaterdag van Fortuna (1-2) en hoopt daarmee de interne onrust van zich af te hebben gezet. Tegen Ajax willen de Alkmaarders bewijzen dat het herstel is ingezet, beweert middenvelder Dani de Wit in gesprek met Voetbal International. "Je weet hoe snel dingen kunnen omdraaien in het topvoetbal. En dat is nodig ook, want de dip heeft veel te lang geduurd. Komende zondag hebben we geen makkelijk affiche, maar wél een hele mooie", aldus de ex-Ajacied.

Trainer Maarten Martens sluit zich aan bij de woorden van zijn nummer tien. Daarnaast ziet de oefenmeester sinds zijn komst veel progressie op het trainingsveld. "De schouders eronder. Hard werken. Vertrouwen opkrikken. Dat is de enige weg. Verdedigend zijn we redelijk stabiel. Nu is het zaak in het aanvallende gedeelte meer beslissend te zijn en van daaruit extra vertrouwen op te bouwen. We creëren goede kansen. Uiteindelijk gaan die ballen er weer invliegen. Daar hebben we alle vertrouwen in", aldus de 39-jarige Belg.