Tillman sluit stap naar PSV niet uit: 'Perspectief het belangrijkste'

Tillman sluit stap naar PSV niet uit: 'Perspectief het belangrijkste'

20 februari - 20:15
23

Malik Tillman toont zich zeer gelukkig bij PSV en met trainer Peter Bosz. De Amerikaanse international, die wordt gehuurd van Bayern München, sluit een langer verblijf in Eindhoven niet uit.

Tillman ziet dat PSV mede zo goed presteert door de goede teamgeest in de selectie. "De sfeer is echt goed", reageert de 21-jarige spelmaker in een interview met Kicker. "We zijn als team ongelooflijk hecht geworden. Iedereen heeft plezier, de coaches, de staf. We houden er gewoon van om te voetballen, dat kun je zien. Ik denk dat we heel aantrekkelijk voetbal spelen. Peter Bosz heeft een precies plan, en dat proberen we te volgen. Het draait om intensiteit, met en zonder bal."

Tillman gaat ook in op zijn keuze voor PSV afgelopen zomer. "Ik heb eerst met de beleidsbepalers gesproken. Die gaven me een zeer goed beeld van de club. De trainer heeft me daarna verteld dat hij wist dat ik een goede speler was, met ruimte voor verbetering. En hij was er vrij zeker van dat hij mij kon helpen de volgende stap te zetten."

De 21-jarige aanvallende middenvelder voelt zich goed op zijn plek bij PSV. "Het belangrijkste was voor mij om veel wedstrijden te spelen en op een hoog niveau. Ik weet niet of dat bij Bayern mogelijk was geweest. Laat ik het zo zeggen: in Eindhoven was die kans zeker groter."

Hoe zijn toekomst eruitziet, is nog onduidelijk. PSV beschikt over een koopoptie en Tillman sluit een transfer niet meteen uit. "Voor mij hangt het altijd af van speelminuten of het perspectief dat een club mij kan geven. Hopelijk kijk ik aanstaande zomer terug op het tweede seizoen waarin ik regelmatig op hoog niveau heb gespeeld. Het beste is om zo door te gaan."

Tillman staat dinsdagavond in de basis bij PSV in het Champions League-duel met Borussia Dortmund. De aftrap in Eindhoven is om 21.00 uur.