Van der Vaart ziet Bosz 'teken' afgeven richting Dortmund: 'Je moet het durven'

Van der Vaart ziet Bosz 'teken' afgeven richting Dortmund: 'Je moet het durven'

20 februari - 20:24
27

Marco van Basten begrijpt wel dat Peter Bosz kiest voor een aanvallend PSV-middenveld tegen Borussia Dortmund. Rafael van der Vaart is verrast door de oefenmeester en vindt dat Bosz een signaal afgeeft met zijn opstelling.

Tegen Dortmund kiest Bosz voor Jerdy Schouten in de achterhoede van PSV, in plaats van André Ramalho. Daardoor vormen Joey Veerman, Ismael Saibari en Malik Tillman het middenveld van de thuisploeg. "Ik ben niet zo’n fan van Ramalho", reageert Van Basten in de studio van Ziggo Sport. "Ik vind hem een erg nerveuze indruk maken, zowel aan de bal als in het verdedigende. Ik kan dus wel begrijpen dat hij daar een aanpassing doet."

"Aan de andere kant is het zonde, want ik vind Schouten heel belangrijk op het middenveld", gaat Van Basten verder. "Met Schouten heb je in ieder geval rust aan de bal in de opbouw, dat scheelt al. En ik denk dat hij ook slim genoeg is om genoeg en goed te verdedigen. Wat dat betreft denk ik niet dat het minder zal worden achterin."

Van der Vaart kijkt ook niet negatief tegen de PSV-mutatie aan. "Ik vind het verrassend, maar het tekent wel de trainer Peter Bosz. Hij is niet bang om een middenvelder achterin te zetten. Je moet het wel durven, en hij doet dat keer op keer. Ik vind het ook een teken naar de tegenstander: wij hebben de bal, we zijn niet bang en wij stellen onze beste voetballers op."