Manchester City wint dankzij Haaland van Brentford: koppositie blijft in zicht

20 februari - 22:27 Laatste update: 23:03
19

Manchester City had een hele kluif aan tegenstander Brentford FC. Pas laat in de tweede helft was het Premier League-topscorer Erling Haaland die de wedstrijd openbrak en de 1-0 op het scorebord zette. Dat bleek genoeg voor de drie punten. Door deze overwinning komt City op één punt van koploper Liverpool.

Manchester City had het moeilijk in eigen huis tegen de nummer veertien van de Premier League Brentford. Via Phil Foden kreeg de thuisploeg al na acht minuten een kans op 1-0, maar doelman Mark Flekken redde zijn ploeg. De grootste kans in de eerste helft was voor de twintigjarige Oscar Bobb. De landgenoot van Haaland zag zijn inzet op sublieme wijze van de lijn worden gehaald. Frank Onyeka was namens Brentford dichtbij de 0-1 vlak voor rust, maar doelman Ederson reageerde alert. 0-0 was dan ook de ruststand in het Etihad Stadium.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder. City maakte het spel en creëerde de kansen. In minuut 71 was het dan eindelijk raak voor de regerend Engels kampioen. Wie anders dan Haaland schoot de bal achter een kansloze Flekken. Dat betekende alweer het zeventiende doelpunt dit seizoen in de Premier League voor Haaland. Een paar minuten later maakte de Noorse superster zijn tweede doelpunt van de avond, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Dankzij deze overwinning klimmen The Cityzens over Arsenal heen naar plek twee. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt slechts één punt.