Schouten maakt indruk: 'Moeten eraan gaan denken om hem naast Van Dijk te zetten'

Schouten maakt indruk: 'Moeten eraan gaan denken om hem naast Van Dijk te zetten'

22 februari - 00:00 Laatste update: 5 april - 11:41
123

Brecht Versluis

René van der Gijp is dinsdag helemaal enthousiast geraakt van Jerdy Schouten. De analist van Vandaag Inside oppert een plek in het Nederlands elftal voor de PSV'er, die in zijn optiek goed zou kunnen functioneren naast Virgil van Dijk.

"Daar moeten we toch aan gaan denken. Om die Schouten naast Van Dijk te gaan zetten. Dan heb je wel echt een opbouwer. Hij deed het goed gisteren man", aldus Van der Gijp aan tafel bij Vandaag Inside.

Wedden

Meer odds

Schouten wordt door PSV-trainer Peter Bosz vaker opgesteld als centrale verdediger. In het Champions League-duel met Borussia Dortmund koos trainer Peter Bosz wederom voor voetbal van achteruit en was er (verrassend) een plaats weggelegd voor Schouten in de verdediging van de Eindhovenaren. Bosz gaf voorafgaand aan de wedstrijd in gesprek met Ziggo Sport aan dat hij het geen risico vindt om met zijn pupil als centrale verdediger te spelen.

"We gaan proberen voetballend het verschil te maken. Dan heb je met Schouten achterop een extra wapen en ook op het middenveld met Saibari en Tillman, twee jongens die ook voor diepte kunnen zorgen", legde de oefenmeester zijn keuze uit.