Lof voor Liverpool-Nederlanders na 'geweldige vertoning': 'Nam het heft in handen'

22 februari - 07:34
17

Virgil van Dijk en Cody Gakpo stonden woensdagavond aan de basis van de ommekeer tegen Luton Town (4-1). De Oranje-internationals waren verantwoordelijk voor de gelijkmaker en de 2-1, nadat Liverpool op achterstand was gekomen. Dit schrijven Engelse media over de optredens van het duo.

Uit een hoekschop tekende Van Dijk tien minuten na rust met het hoofd voor de 1-1. 'Solide, zoals altijd wanneer Liverpool hem nodig heeft', schrijft Daily Mail, dat de captain beoordeelt met een 7. Datzelfde cijfer krijgt Gakpo. 'In de eerste helft lukte niet veel, maar met een geweldige kopbal maakte hij de cruciale goal voor Liverpool.'

'Van Dijk nam na een frustrerende eerste helft het heft in handen', schrijft 90Min, dat de verdediger een 8 geeft voor zijn optreden tegen Luton. 'Met een krachtige kopbal zorgde hij voor de gelijkmaker.' Gakpo ontvangt een 7. 'Hij werd bij vlagen gebruikt als lokaas, zodat Luis Díaz de ruimte achter de defensie van Luton kon benutten. Gakpo miste een aantal kansen, maar zijn afronding bij de goal was uitmuntend.'

Het lokale Liverpool Echo spreekt van een 'geweldige vertoning' van Van Dijk, die beloond wordt met een 8. 'Hij kopte alles weg en was zowel in balbezit als bij balverlies kalm.' Gakpo krijgt eveneens complimenten. 'Zijn tweede helft was een compleet ander verhaal, na een gefrustreerde eerste helft. Met een roofzuchtige kopbal tekende hij voor het tweede doelpunt.'

GOAL noemt het optreden van Van Dijk 'comfortabel'. 'Een essentieel doelpunt voor de uiteindelijke ommekeer', klinkt het. 'Hij had zelfs nog een tweede kunnen maken, maar dat werd voorkomen door de heldendaden van Luton-keeper Thomas Kaminski.