'Oppermachtig PSV heeft veel te veel kwaliteit en ze speelden niet op 100 procent'

'Oppermachtig PSV heeft veel te veel kwaliteit en ze speelden niet op 100 procent'

24 februari - 23:55
92

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen waande zich zaterdag in het midden van een grote rondo tijdens het Eredivisie-duel met PSV. De 38-jarige verdediger is onder de indruk van de Eindhovense koploper, die met liefst 1-7 won.

"Volgens mij heb ik nog nooit zeven tegengoals gehad. Misschien in de jeugd een keer, maar in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie nog nooit. Het was een grote rondo, met name in de tweede helft", verzucht Van Polen voor de camera van ESPN. "In de eerste helft was er nog niet eens zoveel aan de hand. Maar als PSV een goal maakt, dan geven ze ook écht gas. En meteen na de pauze geven we een goal weg."

Van Polen vond PEC bovendien wel 'erg naïef'. "Dan staan we 1-6 achter en dan zie ik nog backs er overheen gaan. Daarin moeten we wel volwassener worden", oordeelt de routinier, die desondanks onder de indruk was van PSV. "Qua positiespel waren ze niet eens heel overheersend, maar ze pakten ons echt een paar keer op de counter. Dan hebben ze zoveel kwaliteiten en maken ze alles af wat er af te maken valt."

De teller stokte pas bij zeven PSV-goals. "Ze waren oppermachtig en ik had niet het gevoel dat ze op honderd procent speelden... Ze hebben veel te veel kwaliteit. En bij ons is het pappen en nathouden momenteel. Iedereen loopt op z'n laatste benen na wat blessures en ziekte. Tegen PSV is dat op dit momenteel te veel voor ons."