Wieffer kritisch op Feyenoord: 'Een van de grootste klotewedstrijden om te spelen'

Wieffer kritisch op Feyenoord: 'Een van de grootste klotewedstrijden om te spelen'

25 februari - 17:14 Laatste update: 17:16
119

Mats Wieffer is erg kritisch op het spel dat Feyenoord op de mat legde uit bij Almere City (0-2). De middenvelder beet ondanks een pijnlijke heup en een kater vanwege de Europese uitschakeling door en vond dat de openingsgoal van de Rotterdammers onterecht werd afgekeurd.

Wieffer had pijntjes tijdens de wedstrijd, maar speelde toch de 90 minuten vol. "Ik kreeg een klap op mijn heup en had daar erg veel last van. Maar we hadden niet veel wissels en ik heb nog wel fysiek in de luchtduels, daarom speelde ik door. Maar dit was een van de grootste klotewedstrijden die je kunt spelen", aldus de middenvelder tegen ESPN. "Het gaat nu puur om de winst. Het was niet goed en ik vind echt dat we moeten verbeteren. Al was het ook niet makkelijk op dit veld. Afgelopen wedstrijden zijn onze scores te mager en vandaag zat er ook echt niet meer in."

Ook ziet Wieffer dat het na de uitschakeling in de Europa League afgelopen donderdag extra zwaar was. "Als je na penalty’s verliest en 120 minuten hebt gespeeld, helpt dat ook niet mee. Maar we hebben weinig weggegeven. Hancko en Beelen speelde erg goed vandaag. Wij konden vooral aan de bal beter dan wat we lieten zien." 

In de eerste helft werd een doelpunt van Geertruida door de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Hier was Wieffer het niet mee eens. "Ik vind dat de goal telt. De buitenspelsituatie gebeurde ver voor het doelpunt. Maar als 'ie dan wordt afgekeurd, kan je er weinig aan doen."