De Bruyne en Haaland schrijven bekergeschiedenis: City naar kwartfinale FA Cup

27 februari - 22:51 Laatste update: 23:19
15

Manchester City heeft zich dankzij weergaloze prestaties van Kevin de Bruyne en Erling Haaland geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. City versloeg Luton Town met 2-6. Haaland schreef bekergeschiedenis door maar liefst vijf keer te scoren.

Het was al heel snel raak voor de bezoekers uit Manchester. In de derde minuut tekende Haaland voor zijn eerste doelpunt op aangeven van De Bruyne. De Noor en de Belg vormen wel vaker een gouden duo, maar dit keer was het écht weergaloos. Een kwartier na de 0-1 verdubbelde Haaland de voorsprong, weer was De Bruyne de aangever. Na veertig minuten tekende de Noorse superster voor zijn hattrick. De Bruyne was voor de derde keer aangever en dat betekende een hattrick aan assists voor de middenvelder. Luton deed nog wel wat terug voor rust. Jordan Clark bepaalde de ruststand op 1-3.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Vrij snel na de pauze bracht Luton de spanning terug in het duel. Opnieuw was middenvelder Clark trefzeker voor de thuisploeg. Lang spannend bleef het niet. Drie minuten later passeerde Haaland de Nederlandse doelman Tim Krul voor de vierde keer. En weer op aangeven van De Bruyne. De hoop leek weggevloeid bij Luton, dat in minuut 58 het vijfde (!) doelpunt van Haaland moest slikken, 2-5.

De voetbalshow van Manchester City was nog niet voorbij. Ook Mateo Kovačić zette zijn naam op het scorebord, ditmaal gaf niet De Bruyne, maar John Stones de assist. In minuut 77 kreeg Haaland zijn verdiende publiekswissel, Julian Álvarez verving hem. Het sublieme optreden van Haaland en De Bruyne heeft City naar de kwartfinales van de FA Cup gebracht. Voor de 23-jarige Noor is het niet de eerste keer dat hij vijf doelpunten wist te scoren in één wedstrijd. Hij flikte dit eerder al in de 7-0 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-6 overwinning voor The Cityzens