Gerard Joling: 'Er is echt wel een grasmatje waar Ajax kan spelen'

Gerard Joling: 'Er is echt wel een grasmatje waar Ajax kan spelen'

28 februari - 13:32
144

Gerard Joling benadrukt dat het uitgesloten is dat de Toppers-concerten in de Johan Cruijff Arena niet doorgaan vanwege Ajax. De zanger stelt dat de Amsterdamse club zichzelf in deze situatie heeft gebracht en zal moeten uitwijken.

Voor Ajax dreigt deelname aan de play-offs na de 2-0 nederlaag bij AZ. Het seizoenstoetje valt echter tegelijk met de concerten van de Toppers. Volgens Joling kunnen de concerten niet verplaatst worden. "Het zou natuurlijk sowieso nooit kunnen. Dat wordt soms wel één jaar of twee jaar van tevoren al besproken. Er hangt geluid in voor een vermogen en alles zit erop en eraan, dus dat zou niet kunnen. Ajax gaat gewoon uitwijken", zegt hij in de 538 Ochtendshow.

Joling vindt niet dat Ajax voorrang moet krijgen als hoofdhuurder van de Arena. "Wij hebben dan al twee concerten gedaan. Ze zijn een week bezig om daar alles op te hangen en dan kan je niet zeggen: we gaan het even binnen één dag eruit halen en dan gaat Ajax spelen." Volgens de zanger heeft Ajax het zelf zover laten komen. "Zo fantastisch heeft Ajax nou ook weer niet gespeeld. We hebben hier in Aalsmeer nog wel een voetbalveld..."

Joling weet dat het er niet rooskleurig uitziet voor Ajax, maar geeft een duidelijk signaal af. "Het is voor Ajax natuurlijk hartstikke lullig, maar het gaat dit keer toch eventjes om de Toppers. Er is echt wel een grasveldje in Nederland te vinden waar Ajax kan spelen." De geplaagde topclub gaf al aan het nog 'te prematuur' te vinden om in te gaan op mogelijke deelname aan de play-offs.

Ajax staat momenteel vijfde in de Eredivisie en stevent daarmee af op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Dat verandert echter als het hoger geklasseerde Feyenoord de beker wint. Dan strijden de nummers zes tot en met negen om het laatste Europese ticket.