El Ghazi ziet 'hele erge down' bij Ajax: 'Probleem bij spelers die ingekocht zijn'

El Ghazi ziet 'hele erge down' bij Ajax: 'Probleem bij spelers die ingekocht zijn'

5 maart - 15:03
70

Anwar El Ghazi ziet dat Ajax in een heel erg dieptepunt zit op dit moment. De vleugelaanvaller ziet zijn oude werkgever een dramatisch seizoen draaien en hij denkt dat dit aan een gebrek aan kwaliteit ligt.

El Ghazi weet dat je in het voetbal te maken hebt met hoogte- en dieptepunten. "Alleen dit is wel een hele erg down waarin Ajax zit", concludeert de oud-Ajacied tegenover Ajax Showtime. Hij vindt de situatie pijnlijk om aan te zien. "Ik denk dat het mede te maken heeft met spelers die gekocht worden, zonder enige…hoe moet ik dat zeggen? Ik denk dat het probleem ligt bij spelers die ingekocht zijn zonder dat er gekeken is of het Ajax-spelers zijn of dat zij passen binnen een bepaalde manier van spelen."

Er zijn in de zomer door toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat veel nieuwe spelers naar Ajax gehaald. El Ghazi denkt dat het voor de nieuwelingen lastig is om zich aan te passen aan de Amsterdamse club. "Als er zoveel nieuwe spelers komen, is het ook heel moeilijk om jezelf aan te passen en om je thuis te voelen."

Volgens El Ghazi moet je gewoon presteren in de voetbalwereld. "Als je de club en de fans niet kent, is het heel lastig om aan te poten", legt de vleugelaanvaller uit. "Als je niet wordt gehaald door een trainer en je past niet in de manier van spelen, is het vrij lastig."