Van 't Schip deelt update: Ajax tegen Villa zonder Bergwijn, Berghuis twijfelgeval

Van 't Schip deelt update: Ajax tegen Villa zonder Bergwijn, Berghuis twijfelgeval

6 maart - 12:27 Laatste update: 13:17
178

Ajax moet het donderdagavond tegen Aston Villa zeer waarschijnlijk stellen zonder Steven Berghuis. De linkspoot heeft nog altijd veel last aan zijn knie. Steven Bergwijn, die al langer aan de kant staat, is er sowieso niet bij in het Europese duel met de Premier League-club. 

"Berghuis, dat is gewoon een lastige blessure", vertelt Ajax-trainer John van 't Schip op de voorbeschouwende persconferentie van woensdagmiddag. "Het doet pijn aan de binnenband van zijn knie. Lopen gaat hartstikke goed, maar een bal trappen niet. Daar heeft hij nog heel veel last van." Of hij op tijd fit is voor Villa-thuis, weet Van 't Schip simpelweg nog niet. "Dat moeten we afwachten, maar ik ga er niet vanuit dat hij morgen redt."

Bergwijn is er sowieso niet bij. Hij liep begin februari een hamstringblessure op. De eerste aanvoerder van Ajax miste vervolgens de wedstrijden tegen sc Heerenveen, Bodø/Glimt, NEC, opnieuw Bodø/Glimt, AZ en FC Utrecht. Wanneer Van 't Schip weer over hem beschikken, weet hij niet. "Eventueel volgende week misschien. Richting Sparta (17 maart) misschien. Maar ook komende zondag (Fortuna Sittard-thuis, red.) staat hij nog niet op de lijst."