Driouech hoorde 'nee' van Excelsior: 'Zo kunnen we je niet naar PSV laten gaan'

Driouech hoorde 'nee' van Excelsior: 'Zo kunnen we je niet naar PSV laten gaan'

6 maart - 22:14
44

Couhaib Driouech beleefde afgelopen winter een intense transferperiode. De buitenspeler van Excelsior zag een transfer naar PSV én Feyenoord afketsen. In Kick 't Met blikt hij terug op de laatste dagen van januari en blikt alvast vooruit op de zomerse transferperiode. 

"Ja, het was een rollercoaster", blikt Driouech terug. "Weet je wat het is: je weet dat de transferperiode eraan komt en je weet dat je een paar goede wedstrijden hebt gespeeld. Dan weet je dat er wat interesse is." Die interesse kwam eerst uit het buitenland, maar daar was de 21-jarige vleugelaanvaller nog niet aan toe. "Dat heb ik met mijn manager besproken, het liefst bleef ik nog in Nederland."

Toen kreeg Excelsior ineens een belletje van PSV, vertelt Driouech. "Dat was voor ons natuurlijk top. Als er een club van zo'n kaliber komt, dan kan je geen nee zeggen. Ook als je kijkt naar hoe ze dit bezig zijn dit seizoen. De clubs hadden heen en weer contact, je weet hoe dat gaat", vervolgt hij. "Toen kwam Feyenoord er ook nog eens bij. Toen werd het ineens een soap", lacht Driouech. 

"We hebben het dan over een tijdsbestek van 24 uur, hè. De laatste 24 uur van de transferperiode", gaat Driouech verder. "Omdat Javairo Dilrosun naar Mexico ging, hadden ze een speler nodig. PSV wilde me graag omdat Yorbe Vertessen wegging en Noa Lang geblesseerd was. Uiteindelijk is Excelsior er niet uitgekomen met PSV."

De Kralingers wilden eerst een vervanger in huis halen. "'Dan kunnen we je niet laten gaan', vertelden ze mij. Maar ik heb altijd nog geloof en vertrouwen in mezelf dat het aankomende zomer misschien gaat gebeuren. Niet per se PSV, maar ik hoop wel dat er andere clubs komen."