Manchester City ruim langs Kopenhagen: titelverdediger meldt zich in kwartfinales

6 maart - 22:52 Laatste update: 22:55
20

Manchester City heeft ook de return in Engeland gewonnen van FC Kopenhagen. De wedstrijd eindigde, net als in Kopenhagen, in 3-1. Erling Haaland was maar weer eens trefzeker voor The Cityzens.

City kwam al heel snel op voorsprong in het eigen Etihad Stadium. Manuel Akanji schoot via een volley prachtig raak uit een hoekschop van Julian Álvarez. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Álvarez nam ditmaal het doel van Kopenhagen zelf onder vuur, en met succes. Dankzij een enorme blunder van doelman Kamil Grabara stond City binnen tien minuten op 2-0. Na een half uur deden de Denen wat terug. Mohamed Elyounoussi was het eindstation van een prachtige aanval en zette de 2-1 op het scorebord.

Vlak voor rust schoot Haaland de laatste sprankjes hoop van Kopenhagen aan diggelen. De Noorse superster kreeg de bal van Rodri en ronde koelbloedig af in de korte hoek, 3-1. Dat betekende alweer Champions League-doelpunt nummer 41 voor Haaland in zijn 37e wedstrijd. Na de goal van Haaland floot de scheidsrechter direct voor rust.

Na de pauze deed City het zichtbaar rustiger aan, de buit was immers binnen met een 6-2 stand over twee wedstrijden. Bij Kopenhagen viel oud-NEC’er Magnus Mattsson na een uur spelen in. De 25-jarige aanvaller wist in de heenwedstrijd tegen Manchester City nog te scoren en viel in Engeland weer goed in. De beste kans van de tweede helft was dan ook voor Mattsson, maar zijn inzet werd gekeerd door Ederson. Veel spektakel bood de tweede helft niet. City won net als in Denenmarken met 3-1.