Steijn van repliek gediend: 'Hij heeft gelijk gekregen, niet weer nodig'

Steijn van repliek gediend: 'Hij heeft gelijk gekregen, niet weer nodig'

7 maart - 20:08
34

Dat Maurice Steijn bij Rondo nog een keer om zich heen sloeg over zijn periode bij Ajax, kan op weinig steun rekenen. Kees Jansma en Wim Kieft vonden het zeer onnodig van de voormalig trainer van de Amsterdammers.

Jansma vond het niet chique. "Nee. Als ik hem ooit had mogen adviseren, dan had ik gezegd: dat moet je vooral niet doen", aldus de voormalig perschef van Oranje bij Veronica. "Iedereen weet hoe moeilijk zijn beginperiode was, dat het niet deugde bij Ajax en dat er geen beleid was. Hij was medeschuldig aan de slechte resultaten, maar het was niet alleen zijn schuld. Nu rakelt hij het weer op, een zaak die al bijna vergeten was."

"Maar blijkbaar zit het zo hoog bij hem, dat hij het risico heeft genomen. Want hij wist vantevoren wat de reacties zouden zijn", gaat Jansma verder. "Hij zal best gekrenkt zijn en hij zal het best moeilijk hebben gehad. Het was natuurlijk chaotisch. Dat heeft hij toen gezegd en het is ook wel uitgemeten in de media dat ook hij gelijk heeft gekregen in bepaalde opvattingen. Dan begrijp ik niet dat het nu weer moest. Ik vond het echt onverstandig en niet chique."

Kieft oordeelt ook hard over het optreden van Steijn. "Het is toch een beetje moedwillig nog een keertje natrappen van Maurice Steijn."