Henderson positief na 'gelijkwaardig' duel: 'Kunnen daar voor grote stunt zorgen'

Henderson positief na 'gelijkwaardig' duel: 'Kunnen daar voor grote stunt zorgen'

7 maart - 21:31 Laatste update: 21:42
25

Jordan Henderson kijkt met een goed gevoel terug op deel één van het Conference League-tweeluik met Aston Villa (0-0). De aanvoerder van de Amsterdammers hoopt dat Ajax volgende week in Birmingham voort kan borduren op het vertoonde spel in de Johan Cruijff ArenA. 

Ajax was tegen Villa verrassend sterk, en vooral ook erg degelijk, iets wat Henderson na afloop voor de camera van Veronica onderstreept. "Het was een goede wedstrijd, en we hadden goede kansen om op voorsprong te komen", aldus de Engelsman, die daarmee doelt op de kansen van Brian Brobbey en Kenneth Taylor. 

Wedden

Meer odds

"We verdedigden ook vrij goed", vervolgt Henderson. "Het was een behoorlijk gelijkopgaande wedstrijd en de sfeer was geweldig, alleen konden we geen doelpunt maken. We hadden een paar halve kansen. Het is positief dat we weer de nul houden, maar we zijn pas op de helft en daar zullen we een enorme prestatie neer moeten zetten."

De voormalig Liverpool-aanvoerder had in aanloop naar het duel met Villa een fysiek zware strijd verwacht. "We wilden laten zien dat we ook kwaliteit hebben, met en zonder bal. Ik denk dat we dat bij vlagen hebben laten zien. We moeten zeker nog dingen verbeteren, maar we kunnen veel positiefs meenemen uit deze wedstrijd. Hopelijk kunnen we met vertrouwen toewerken naar volgende week en daar voor een grote stunt zorgen."