Gesprekken bij ploeterend Excelsior: 'Bij andere clubs op bordje van trainer'

Gesprekken bij ploeterend Excelsior: 'Bij andere clubs op bordje van trainer'

10 maart - 15:35 Laatste update: 15:41
18

De zorgen zijn groot bij Excelsior na de vijfde nederlaag op rij in de Eredivisie. Marinus Dijkhuizen zat in aanloop naar het bezoek aan AZ (4-0) al om tafel met de directie, maar volgens de trainer was zijn positie geen onderwerp van gesprek.

"Het is niet over mijn eigen positie gegaan. Dat zou ook een beetje raar zijn, ik heb half januari nog voor twee jaar bijgetekend. Natuurlijk is het een heel slechte reeks, maar een aantal redenen is aanwijsbaar. Dat zit hem met name in de blessures", reageert Dijkhuizen in gesprek met RTV Rijnmond. Excelsior moest op bezoek bij AZ liefst negen spelers missen, onder wie zes basiskrachten. 

Excelsior staat nu op gelijke hoogte met nummer zestien RKC Waalwijk, maar Dijkhuizen denkt niet dat zijn baan in gevaar is. "Daarin voel ik alle vertrouwen en dat vind ik ook logisch. We doen het heel erg met elkaar, dat vond ik eigenlijk wel mooi deze week. Bij andere clubs wordt dan alles op het bordje van de trainer gegooid. Ik pak zeker mijn verantwoordelijk, maar we doen het met staf, met directie. De directie en Niels (van Duinen, technisch manager, red.) vond ik daarin uitstekend."

Voor Excelsior wacht volgende week een cruciale degradatiekraker. Dan komt directe concurrent RKC op bezoek.