Gifbeker nog niet leeg: Ajax dreigt fors geldbedrag te verliezen aan PSV

Gifbeker nog niet leeg: Ajax dreigt fors geldbedrag te verliezen aan PSV

11 maart - 09:30 Laatste update: 10 maart - 17:59
329

De gifbeker is dit seizoen nog niet leeg voor Ajax. Als PSV de landstitel verovert, moeten de Amsterdammers derde worden om de eerste plek in het tv-klassement niet te verliezen. Dat lijkt een lastige opgave te worden.

PSV heeft tien verliespunten minder dan nummer twee Feyenoord en lijkt de landstitel - met nog negen speelrondes te gaan - niet meer te kunnen ontgaan. Tegelijkertijd is het voor Ajax het schier onmogelijk om nog in de top-drie te eindigen. De huidige nummer drie FC Twente heeft dertien punten meer.

Wedden

Meer odds

Dat heeft financiële gevolgen, becijfert PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Als PSV er inderdaad in slaagt om Ajax te achterhalen in het tv-klassement, krijgen de Eindhovenaren met ingang van volgend seizoen één miljoen euro meer; de tv-inkomsten van PSV gaan dan van 9,5 naar 10,5 miljoen euro.

Ajax daalt dan naar de tweede plek en krijgt nog 'maar' 9,5 miljoen euro uit het televisiepotje. Vanaf het seizoen 2025/26 treedt een nieuw contract tussen de Eredivisie en ESPN in werking en stijgen de inkomsten voor alle clubs.