Slot verdacht van lekken Smal-nieuws: 'Héél toevallig dat het nu gebeurt'

Slot verdacht van lekken Smal-nieuws: 'Héél toevallig dat het nu gebeurt'

11 maart - 14:59 Laatste update: 15:12
145

In De Ballen Verstand-podcast van TC Tubantia wordt een opmerkelijke uitspraak gedaan. Volgens journalisten Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar is Arne Slot degene die het nieuws van de ogenschijnlijke transfer van Gijs Smal naar Feyenoord heeft gelekt. Dit alles om onrust bij concurrent FC Twente te veroorzaken.

"Wij vermoeden dat het Feyenoord-kamp dit heeft gelekt. Ook om een beetje reuring te veroorzaken. Dat is een aanname en dat weten we niet zeker", houdt Wagenaar een slag om de arm. "Jij zei dat Slot dit waarschijnlijk heeft gelekt naar de collega's", klinkt het. 

Ten Voorde benadrukt dat hij geen bewijs heeft voor zijn uitspraak. "Maar het is wel heel toevallig dat het een dag voor de wedstrijd uitlekt via het Rotterdamse, terwijl ze bij Twente nergens van afweten. Smal zit er ook niet op te wachten dat het nu al uitlekt."

"We weten het niet", klinkt het nogmaals. "Maar we hebben een donkerbruin vermoeden dat het bewust is. We zijn hier niet om sensatie te zoeken, maar om dingen uit te zoeken." Dat Slot weigerde te spreken over Smal versterkt de vermoedens. De trainer van Feyenoord zei er 'geen belang bij te hebben' om reuring te veroorzaken bij een concurrent. "Daar heb je geen belang bij? Nee, nee... Laten we Slot het voordeel van de twijfel geven."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!