Chery lovend: 'Ik zei dat zijn volgende stap PSV, Feyenoord of Ajax moet zijn'

Chery lovend: 'Ik zei dat zijn volgende stap PSV, Feyenoord of Ajax moet zijn'

11 maart - 15:10
79

Tjaronn Chery voorspelt een grote toekomst voor NEC-ploeggenoot Kodai Sano. De 35-jarige middenvelder meent dat de Japanner na diens periode in Nijmegen klaar is voor een avontuur bij een club uit de traditionele top drie van Nederland.

De twintigjarige Sano, middenvelder annex aanvaller, speelt sinds dit seizoen bij NEC. In zijn beginperiode trok hij vooral op met landgenoot Koki Ogawa, inmiddels wordt hij steeds losser, zo ziet ook Chery. "Ik sprak toevallig vanochtend even met Kodai", laat hij optekenen door De Gelderlander. "Ik zei dat zijn volgende stap PSV, Feyenoord of Ajax moet zijn en dat hij niet meteen naar het buitenland moet vertrekken."

"Hij reageerde met: Meen je dat? Het is mooi dat hij en Koki dingen van mij aannemen", gaat Chery verder. "Hij moet natuurlijk doen waar hij zich goed bij voelt. Ik probeer hem alleen maar te helpen." Chery is behoorlijk onder de indruk van wat Sano in het eerste jaar in Nijmegen laat zien. Met Spartanen Koki Saito en Shunsuke Mito zijn er vier Japanners actief op het hoogste niveau in Nederland."Ik vind Kodai de beste Japanner die moment in de Eredivisie speelt."

"Hij is een supertalent en gaat een grote speler worden", is Chery lyrisch. Ik hoop dat hij zich nog één of twee jaar verder ontwikkelt bij NEC en dan een mooie transfer maakt."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!