Goed en slecht nieuws in Ajax-selectie: Berghuis ontbreekt, talenten keren terug

Goed en slecht nieuws in Ajax-selectie: Berghuis ontbreekt, talenten keren terug

13 maart - 11:15
94

Ajax reist zonder Steven Berghuis af naar Birmingham. Dat maakt de club zojuist bekend via de online kanalen. Ook voor aanvoerder Steven Bergwijn komt het duel met Aston Villa te vroeg. Mika Godts en Silvano Vos zijn juist wél weer van de partij in de selectie van de Amsterdammers. 

Berghuis en Bergwijn kampen beiden al wekenlang met een blessure en zullen niet van de partij zijn in de belangrijke return tegen Aston Villa. Godts keerde onlangs juist terug van een lange blessure en is door trainer John van 't Schip toegevoegd aan de selectie. Ook Vos ontbrak een tijd bij de hoofdmacht, maar keert nu terug bij Ajax 1. Brian Brobbey, die uit voorzorg op de bank begon tegen Fortuna Sittard afgelopen zondag, is er gewoon bij.

Godts ontbrak maandag in de selectie van Jong Ajax, dat het opnam tegen De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie. Op sociale media vreesden supporters voor een terugval van de Belg, maar daarvan blijkt geen sprake te zijn. Ajax moet na het 0-0 gelijkspel in Amsterdam de kwartfinales van de Conference League zien te bereiken in Birmingham.

Beide ploegen kenden geen goede generale repetitie. Ajax kwam thuis tegen Fortuna Sittard niet verder dan 2-2. Aston Villa verloor in eigen huis met maar liefst 0-4 van directe concurrent Tottenham Hotspur. Donderdagavond om 21.00 uur is de aftrap op Villa Park.